Alexandru Andries

Biografie şi Bibliografie

 -
Alexandru Andrieş (13 octombrie 1954, Braşov) – cântăreţ de folk, arhitect, scriitor, poet, traducător pictor şi grafician.

Studiile la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" (1980).

Conferenţiar Doctor la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu".

Debut solistic în 1974 - Club A, scenic în 1979 - Festivalul de jazz & rock Braşov, cu trupa Basorelief. Debut discografic în 1984 la Electrecord (cu albumul "Interioare").

Are la activ peste 3100 concerte pînă în 2002.

Discografie

    * Interioare (1984)
    * Interiors (1985)
    * Country & Western Greatest Hits III (1986)
    * Rock'n Roll (1987)
    * Despre distanţe (1988)
    * Trei oglinzi (1989)
    * Interzis (1990)
    * Azi (1991)
    * Aşteptînd-o pe Maria (1991)
    * Pofta vine mîncînd (1992)
    * Veninele mele 1, 2, 3 (1992)
    * Cît de departe (1993)
    * Nimic nou pe frontul de Est (1993)
    * Nimic nou pe frontul de Est (single 1993)
    * Decembrie / Vis cu îngeri (1993)
    * Slow burning down (1994)
    * Alexandru Andrieş (1994)
    * Ultima repetiţie (1995)
    * Hocus Pocus (1995)
    * Balaurul verde / Tarom blues (1995)
    * La mulţi ani 1996 (1995)
    * Albumul alb (1996)
    * Acasă (1996)
    * Tăcerile din piept (1996)
    * Ungra (1996)
    * În concert (1997)
    * Singur, singur, singur, singur (1997)
    * Verde-n faţă (1998)
    * Culori secrete (1998)
    * Alb-negru (1999)
    * Texterioare (1999)
    * Cîntece pentru prinţesă (1999)
    * Watercolours (1999)
    * Vreme rea (2000)
    * Bingo România (2000)
    * La mulţi ani, Bob Dylan (2001)
    * Pe viu (2001)
    * Fără titlu (2001)
    * Muzică de divorţ (2001)
    * Cîntece de-a gata (2002)
    * Blues expert (2003)
    * 50/30/20 (2004)
    * 50/30/20 (DVD 2004)
    * Comandă specială (2005)
    * Tandreţuri (DVD 2005)
    * Ediţie specială (DVD + CD 2006)
    * Nimic nu iese-aşa cum vrei (2006)
    * Legiunea străină soundtrack (2007)
    * Videoarhiva (DVD 2007)

Volume

    * Aşteptînd-o pe Maria (1991)
    * (La mulţi ani Dylan) (1991)
    * Singur acasă (1992)
    * Petala (2009), Editura Vellant
    * Desen şi arhitectură (2009), Editura Vellant

Membru

    * Uniunea Arhitecţilor din România (din 1980)
    * Uniunea Scriitorilor din România (din 1994)
    * D.D.A. / Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (din 1994)
    * Asociaţia Ziariştilor din România

Cărti de Alexandru Andries


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON