Alexandru Mironov

Biografie şi Bibliografie

 -
Alexandru Mironov (n. 27 ianuarie 1942, în localitatea Vertujeni, astăzi în Republica Moldova) este un scriitor, jurnalist şi politician român, fost Ministru al Tineretului şi Sportului (1993-1996).

A urmat liceul „Nicolae Balcescu" la Craiova, absolvind, apoi, Facultatea de Matematică a Universităţii din Bucureşti (cursurile le începe la Universitatea din Craiova). A practicat scrima, ajungând vicecampion naţional. În anii '90 a fost preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă.

A desfăşurat o bogată activitate de popularizare a ştiinţei şi a „science fiction"-ului în cadrul Radiodifuziunii şi a Televiziunii Române, în principal ca realizator al emisiunii săptămânale „Ştiinţă şi imaginaţie" de pe TVR 1, prezentată împreună cu Mihai Bădescu. A publicat 16 volume şi este autorul a circa 1.000 de articole cu caracter de popularizare a ştiinţei. A deţinut diverse funcţii în redacţia revistei Ştiinţă şi tehnică (un timp Director Onorific), în prezent făcând parte din consiliul editorial şi semnând articolele editoriale ale revistei, sub titlul „În direct cu NASA". Realizează emisiunea săptămânală Deschide cartea" la postul de televiziune TVRM. Este sau a fost preşedinte al Asociaţiei Române de S.F., Pro Con S.F., membru al World S.F., al Asociaţiei Internaţionale a Profesioniştilor din S.F., delegat naţional al Societăţii Europene de S.F.

S-a numărat printre consilierii Preşedintele României, Ion Iliescu.

În perioada 28 august 1993 - 11 decembrie 1996 a fost Ministru al Tineretului şi Sportului.

Din decembrie 2004 a fost numit de către Preşedintele României Ion Iliescu în conducerea Institutului Revoluţiei Române.

Cărţi publicate

    * Enigmatic, pămîntul (Ed. Scrisul Românesc, Bucureşti, 1977; ed. a II-a, Ed. InterContempPress, 1997)
    * Proiecte planetare (Ed. Albatros, 1988; ed. a II-a, Editura pentru Ştiinţă SIT, 2006) - în colaborare cu Alexandru A. Boiu
    * Întîmplări din mileniul III (Ed. Ion Creangă, 1989)
    * Cronici metagalactice (Ed. Tehnică, 1990) - în colaborare cu Ştefan Ghidoveanu
    * Cronici microelectronice (Ed. Tehnică, 1990) - în colaborare cu Ştefan Ghidoveanu şi Mihai Bădescu
    * Laboratoarele lumii de mîine (Ed. Editis, 1992)
    * În direct cu NASA (Editura pentru Ştiinţă SIT, 2006)

Cărti de Alexandru Mironov


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON