Dritero Agolli

Biografie şi Bibliografie

 -
Dritëro Agolli (Menkulkas, Districtul Devoll, Albania ,13 octombrie 1931) este un scriitor şi ziarist albanez.

Operele lui, atât poezia cât , povestiri scurte şi romane, idealizează sistemul comunist şi cântă aşa numitul om nou, pe care comuniştii albanezi îl aveau ca ideal.

Opera

    * Mesditë (Mediodía), poesía 1969
    * Komisari Memo (Comisario Memo), novela 1970
    * Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (publicado en la DDR bajo el título Zylo o el viaje aventuroso por el maravillosos mundo de las burocracias), novela 1973
    * Njeriu me top (El hombre con la escopeta), novela 1975
    * Nënë Shqipëri (Madre Albania), poesía 1976
    * Trendafili në gotë (La rosa en el vaso), novela 1980
    * Mosha e bardhë, teatro 1985
    * Njerëz të krisur, relato corto 1995
    * Shpirti i gjyshërve 101 këngë, poesía 1996
    * Vjen njeriu i çuditshëm, poesía 1996
    * Teshtimat e lirisë. Njeriu, politika dhe kultura, ensayo 1997
    * Zhurma e erërave të dikurshme, relato corto 1999
    * Gdhihet e ngryset, poesía 2000
    * Dështaku, novela 2000

Cărti de Dritero Agolli


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON