Felicien Marceau

Biografie şi Bibliografie

 -
Félicien Marceau was the pen name of Louis Carette (16 September 1913 – 7 March 2012), a French novelist, playwright and essayist originally from Belgium. He was close to the Hussards right-wing literary movement, which in turn was close to the monarchist movement . He was born in Kortenberg, Flemish Brabant.

Marceau received the Prix Goncourt for his book Creezy (ISBN 0714507083) in 1969. On 27 November 1975 he was elected to the Académie française, succeeding Marcel Achard. In 1974, Goudji created the academician's sword for Félicien Marceau.

Bibliography

    1948 Chasseneuil, novel (Gallimard)
    1949 Casanova ou l’anti-Don Juan, essay (Gallimard)
    1951 Capri petite île, novel (Gallimard)
    1951 Chair et Cuir, novel (Gallimard )
    1952 L’Homme du roi, novel (Gallimard)
    1953 En de secrètes noces, stories (Calmann-Lévy)
    1953 L’École des moroses, one act play (Fayard)
    1953 Bergère légère, novel (Gallimard)
    1954 Caterina, three act play (Théâtre I) (Gallimard)
    1955 Balzac et son monde, essay (Gallimard)
    1955 Les Élans du cœur, novel (Gallimard)
    1957 Les Belles Natures, stories (Gallimard)
    1957 L’Œuf, two part play (Théâtre II) (Gallimard)
    1959 La bonne Soupe, two act play(Théâtre I) (Gallimard)
    1960 La Mort de Néron, one act play (Théâtre II)
    1960 L’Étouffe-chrétien, two act play (Théâtre II)
    1962 Les Cailloux, two act play (Gallimard)
    1964 La Preuve par quatre, two act play (Théâtre I)
    1965 Madame Princesse, two act play (Théâtre II)
    1967 Diana et la Tuda, de Luigi Pirandello, play (Denoël)
    1967 Un jour j’ai rencontré la vérité, two act play
    1968 Les Années courtes, mémoires (Gallimard )
    1969 Le Babour, two act play (Gallimard)
    1969 Creezy, novel (Gallimard)
    1972 L’Homme en question, two act play (Gallimard )
    1972 L’Ouvre-boîte, five act play (Gallimard)
    1975 Le Corps de mon ennemi, novel (Gallimard)
    1975 Les Secrets de la Comédie humaine, two act play (L’Avant-Scène)
    1977 Le Roman en liberté, essay (Gallimard)
    1977 Les Personnages de la Comédie humaine (Gallimard)
    1978 La Trilogie de la villégiature, de Carlo Goldoni, play after the adaption of Giorgio Strehler (Éditions de la Comédie-Française)
    1979 À nous de jouer, two act play (Gallimard)
    1983 Une insolente liberté. Les aventures de Casanova, essay (Gallimard)
    1984 Appelez-moi Mademoiselle, novel (Gallimard )
    1985 La Carriole du père Juniet (La Différence)
    1987 Les Passions partagées, novel (Gallimard)
    1989 Un Oiseau dans le ciel, novel (Gallimard )
    1992 Les Ingénus, stories (Gallimard )
    1993 La Terrasse de Lucrezia (Gallimard)
    1994 Le Voyage de noces de Figaro (Les Belles-Lettres)
    1997 La Grande Fille, novel (Gallimard)
    1998 La Fille du pharaon, fables (Mercure de France)
    1998 L’imagination est une science exacte, interviews with Charles Dantzig (Gallimard)
    2000 L’Affiche, novel (Gallimard)
    2002 L'homme en question (Gallimard)

Cărti de Felicien Marceau


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON