Iulian Mincu

Biografie şi Bibliografie

 -
Iulian Mincu (n. 21 mai 1927, Olteni (Lucieni), Dâmboviţa) este un fost senator român  în legislatura 1992-1996, ales în municipiul Bucureşti  pe listele partidului FDSN şi deputat în legislatura 2000-2004, ales în circumscripţia 23 Ialomiţa, pe listele partidului PRM. Este membru al Academiei de Medicină, fost ministru al sănătăţii în perioada 1992-1996 şi medic al lui Ceauşescu.

Distincţii

Profesorul univ. dr. Iulian Mincu a fost distins pentru activitatea sa cu următoarele ordine:

    * Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de mare ofiţer (15 decembrie 2004) - "pentru contribuţia deosebită în cercetarea şi practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, pentru priceperea, grija şi devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor"

Iulian Mincu este creatorul planului de alimentatie rationala de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. A fost un om de vaza al erei comuniste, un o cu o istorie personala ingreunata, dar care totusi incepe doar dupa revolutie. Ca mebru vechi al PCR a facut parte din FSN iar ulterior a fost racolat de Vadim Tudor in PRM pentru a servii Tribunul cu informatii utile din fosta securitate. Copii lui si familiile lor fac parte din structurile guvernamentale actuale.

Cărti de Iulian Mincu


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON