Jack London

Biografie şi Bibliografie

 -
Jack London este pseudonimul literar al lui John Griffith Chaney (n. 12 ianuarie 1876, San Francisco - d. 22 noiembrie 1916, Glen Ellen, California), scriitor şi jurnalist american.

Biografie

John Griffith Chaney s-a născut în San Francisco ca şi copil din flori, mama lui fiind Flora Wellman şi tatăl natural astrologul William Henry Chaney, refuză recunoaşterea paternităţii. Tatăl lui vitreg tâmplarul John London adoptează ca fiu pe Jack, acesta însă va păstra mai departe numele de Chaney. Familia scriitorului trăieşte în „San Francisco Bay Area” în condiţii sărace, toate încercările familiei de a se îmbogăţi în Oakland California se soldează cu un eşec. Tatăl său vitreg devine invalid, astfel Jack trebuie deja ca şi copil să lucreze ca vânzător de ziare, mână de ajutor în birturi, sau într-o fabrică de conserve. Condiţiile grele trăite în copilărie vor determina mai târziu vederile socialiste a scriitorului devenit între timp renumit.

Opere principale

Scriitorul este cunoscut pentru romanele sale mai importante, (unele fiind ecranizate).

    * Chemarea străbunilor, (1903)
    * Lupul de mare, (1904)
    * Războiul claselor, (1905)
    * Colţ alb, (1906)
    * Călcâiul de fier, (1907)
    * Martin Eden, (1909)
    * Croazieră cu Snark, (1911)
    * John Barleycorn, (1913)

O mare parte din romanele sale pentru tineret se referă la căutătorii de aur din Klondike, Alaska sau la călătorii pe mare.

Cărti de Jack London


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON