R. Calarasu

Biografie şi Bibliografie

 -
Calarasu I. Romeo

    * Locul si data nasterii: Moreni, jud. Dambovita, 06.11.1939.

    * Starea civila: casatorit cu Calarasu Alexandra Cornelia; 1 copil.

    * Adresa domiciliu: Bucuresti, sos. Iancului, nr. 5, bl. 110, sc.A, et. 3, ap. 12, S. 2, tel. 250 15 35.

    * Adresa serviciu: Centrul Medical de Fono­Audiologie si ChirurgieFunctionala ORL, Bucuresti, str. Mihai Cioranu, nr. 21, S. 5, tel. 41009 82, fax 410 02 78.

    * Studii universitare si postuniversitare: absolvent al Facultatiide Medicina din Iasi, 1963; extern si intern clinic, specialitatea Otorinolaringologie.

    * Profesia si ocupatia actuala: medic; profesor universitar.

    * Titluri stiintifice: dr. in stiinte, 1979, cu teza: „Contributiila tratamentul cancerului laringian bicordo­comisural".

    * Activitate profesionala: activitate clinica la Centrul Medical deFono-Audilogie si Chirurgie Functionala–ORL „Prof.dr. D. Hociota", al caruidirector este din 1990; activitate didactica universitara, fiind profesor,seful catedrei ORL, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti;prorector al acestei universitati, din 1993; ca protector al Universitatiide Medicina din Bucuresti si ca director al Centrului Medical de Fono­Audiologiesi Chirurgie Functionala–ORL „Prof. dr. D. Hociota", a avut o contributiedecisiva la infiintarea, in cadrul Universitatii de Medicina din Bucuresti,Colegiului de Audiologie si Protezare Auditiva, unicat in invatamantuluniversitar medical din Romania, colegiu care va da, in anul 2000, primiiabsolventi.

    * Activitate stiintifica: contributii stiintifice deosebite: autora 3 metode chirur-gi-ca-le in otorinolaringologie, printre care „Laringectomiapartiala orizontala glotica", 1970; a descris sindromul „tortilarinx" sipneumoetmoid-dilatans; detine 5 brevete de inventii; este unul din artizaniiintroducerii in practica clinica curenta a micro­chirurgiei laringiene,a chirurgiei endoscopice endonazale, a videoendoscopiei in specialitate;promotorul videochirurgiei endo­esofagiene.

    * Lucrari publicate: a publicat 56 de lucrari in reviste stiintificedin tara si strainatate; a prezentat, la diferite manifestari nationalesi internationale, peste 250 de comunicari stiintifice; este autor a 26de filme stiintifice.

    * Societati si asociatii stiintifice din care face parte: membru alcolegiului de redactie al revistei „ORL"; secretar general al SocietatiiRomane de ORL si Chirurgie Cervico­faciala; membru al Societatii Francezede ORL; secretar general al celui de al 24­lea Congres Latin de ORL,Bucuresti, 1984; printre principalii organizatori ai ultimelor 6 congreseale Societatii Romane de Otorinolaringologie;

Cărti de R. Calarasu


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON