Urbano Tavares Rodrigues

Biografie şi Bibliografie

 -
Urbano Tavares Rodrigues, GCIH (December 6, 1923 – August 9, 2013) was a Portuguese professor of literature, a literary critic and a fiction writer, winner of many literary prizes. He was born in 1923 in Lisbon, Portugal, but spent most of his childhood near Moura, in Alentejo, the Southern region of Portugal. From his youth on he became close to the Portuguese Communist Party.

Selected bibliography

Novels

    1961; 2003 - Os Insubmissos
    1962; 1982 - Exílio Perturbado
    1966; 1988 - Imitação da Felicidade
    1967; 1974 - Despedidas de Verão
    1968 - Tempo de Cinzas
    1974; 1999 - Dissolução
    1979; 1986 - Desta Água Beberei
    1986; 1987 - A Vaga de Calor
    1989 - Filipa nesse Dia
    1991 - Violeta e a Noite
    1993 - Deriva
    1995 - A Hora da Incerteza
    1997 - O Ouro e o Sonho
    1998 - O Adeus à Brisa
    2000 - O Supremo Interdito
    2002 - Nunca Diremos quem sois
    2006 - Ao contrário das Ondas

Travels

    1949 - Santiago de Compostela
    1956 - Jornadas no Oriente
    1958 - Jornadas na Europa
    1963 - De Florença a Nova Iorque
    1973 - Viagem à União Soviética e Outras Páginas
    1973 - Redescoberta da França
    1976 - Registos de Outono Quente
    1999 - Agosto no Cairo: 1956

Essays

    1950 - Manuel Teixeira Gomes
    1954 - Présentation de castro Alves
    1957 - O Tema da Morte na Moderna Poesia Portuguesa
    1960; 1981 - O Mito de Don Juan
    1960 - Teixeira Gomes e a Reacção Antinaturalista
    1961 - Noites de Teatro
    1962; 2001 - O Algarve na Obra de Teixeira Gomes
    1964 - O Romance Francês Contemporâneo
    1966; 1978 - O Tema da Morte: Ensaios
    1966; 1978 - Realismo, Arte de Vanguarda e Nova Cultura
    1968 - A Saudade na Poesia Portuguesa
    1969 - Escritos Temporais
    1971; 2001 - Ensaios de Escreviver
    1977 - Ensaios de Após-Abril
    1980 - O Gosto de Ler
    1981 - Um Novo Olhar sobre o Neo-Realismo
    1984 - Manuel Teixeira Gomes: O Discurso do Desejo
    1993 - A Horas e Desoras
    1994 - Tradição e ruptura
    1995 - O Homem sem Imagem
    2001 - O Texto sobre o Texto
    2003 - A Flor da Utopia

Cărti de Urbano Tavares Rodrigues


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON