Note de curs - Terminologie medicală si farmaceutica - Honcea Adina

Descriere Carte

Terminologia medicală și farmaceutică este știința care se ocupă cu studiul termenilor specifici limbajului medical și farmaceutic actual, utilizați atât în interacțiunea personalului medical cu pacienți cât și ca element de comunicare în interiorul comunității medicale naționale și internaționale, precum și ca un instrument de comunicare în spațiul media.
   Tratarea pacienților începe cu o interacțiune medic-pacient, interacțiune ce presupune realizarea unei alianțe terapeutice, obiectiv ce trebuie atins prin utilizarea unui limbaj medical specializat dar în același timp și adecvat nivelului de înțelegere al pacientului pentru un bun parcurs al tratamentului și obținerea vindecării sau ameliorării optime a afecțiunii pentru care s-a prezentat la medic. Mai departe pacientului poate interacționa fie cu personalul medical de îngrijire, sau poate merge la farmacie pentru a achiziționa medicamentele prescrise de către medic. O altă interacțiune este cea dintre pacient și farmacist, moment în care farma-cistul prelucrează din nou informațiile ce se regăsesc în prescripția medicală folosind un limbaj specializat dar și adecvat pentru o foarte bună înțelegere a modului în care pacientul trebuie să utilizeze medicamentele, la ce îl ajută medicamentele prescrise, și de asemenea cum trebuie să gestioneze situația în cazul apariției unor reacții adverse.
   În România utilizarea medicamentelor pentru uz uman este reglementată prin ,,Legea pri-vind asigurarea sănătății populației” nr. 3/1978, în vigoare și astăzi.


Adaugă in coş
Preţ: 49.50 Ron

Detalii Carte

Autor Honcea Adina
Editura Bren
Anul apariţiei 2020
Domeniu Medicina
Pagini 102
ISBN 978-606610238-4
Format 210x290 mm

Toate cărţile din domeniul Medicina

  Alte cărti de: Honcea Adina


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON